Україна боротиметься за острів Зміїний стільки, скільки буде потрібно — Буданов

Захоплення острова дозволяє контролювати надводну та повітряну обстановку на півдні України
Україна боротиметься за острів Зміїний стільки, скільки буде потрібно — Буданов
Острів Зміїний / Фото: wikipedia.org
13 Травня 2022, 22:11
читать на русском

Начальник ГУР  МО України Кирило Буданов в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив, що острів Зміїний має стратегічне значення для України. Тому наші військові боротимуться за острів стільки, скільки буде потрібно.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За його словами, острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України. Також острів Зміїний стратегічно важливий з точки зору можливості висадки Росією тактичного морського десанту.

Буданов вважає, що теоретично це єдиний регіон, через який російські окупанти можуть спробувати висадити десант на територію окупованого Придністровського регіону Молдови.

Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України… Острів Зміїний – це територія України, і ми її будемо деокуповувати й боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії росії на території "ПМР", з якої вони можуть атакувати західну частину України, – зазначив начальник ГУР МО України.

Нагадаємо, що начальник Головного управління розвідки бригадний генерал Кирило Буданов вважає, що Росія спробує нав’язати Україні "корейський" сценарій та зібрати усі окуповані території в єдине квазідержавне утворення.

Читайте також

1