Україна готується до виведення свого супутника на Місяць

Старт заплановано на весну 2022 року
Україна готується до виведення свого супутника на Місяць
Космос, планета (фото: Pinterests)
18 Вересня 2021, 22:10
читать на русском
Підприємство "Меридіан", що входить до складу Укроборонпрому, долучиться до реалізації космічної місії на Місяць, яку проведе британська компанія Spacebit у партнерстві з іншими країнами світу.

Про це повідомляє Укроборонпром.

Зазначається, що старт заплановано на весну 2022 року. Цей політ буде першою місією на супутник Землі за участю України.

У випробувальній лабораторії підприємства перевірятимуть обладнання, яке використають на Місяці, на кліматичні та механічні стреси. А завдяки унікальній гарячій камері з джерелами іонізуючого випромінювання ці прилади та устаткування випробують на радіаційну стійкість і старіння, - заявила директорка з розвитку "Меридіану" Ольга Руденко.

Вона додала, що Україна приступає до виготовлення надлегких і надміцних механічних конструкцій для обладнання місяцехода, який за рік почне обстеження поверхні супутника Землі. Датчики, вироблені на українських підприємствах, збиратимуть інформацію про радіаційний фон Місяця, а спеціальна камера транслюватиме відеострім з його поверхні.

Символічною стане доставка прапора нашої держави, надрукованого на 3D-принтері з українського титану. Під час його виготовлення було використано спеціальну технологію "зеленого", або безвідходного, виробництва, - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що український супутник "Січ-2-30" планують запустити в космос у грудні 2021 року. Резервна дата – січень 2022 року.

Читайте також

1