Україна хоче взяти у Світового банку 300 млн доларів

Аби залучити додаткові кошти задля соціальних допомог
Україна хоче взяти у Світового банку 300 млн доларів
Долари, гроші (фото: Pexels)
23 Листопада 2020, 14:56
читать на русском

Кабмін планує взяти у Світового банку 300 млн доларів для соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні, зокрема, аби допомогти малозабезпеченим сім'ям та подолати наслідки пандемії COVID-19.

Про це повідомляє представник Кабміну в парламенті Василь Мокан.

На позачерговому засіданні 23 листопада Кабмін схвалив проєкт розпорядження президента України "Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародними банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19, для проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України") між Україною та Міжнародними банком реконструкції та розвитку", а також проєкт відповідного розпорядження уряду.

Проєктом акту передбачається визнати за доцільне залучення позики від МБРР для реалізації інвестиційного проєкту "Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19" та залучити 300 млн доларів США для проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

Читайте також

Позика надасть можливість уряду залучити додаткові кошти задля покращення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні.

Для цього планується запровадження надзвичайних грошових трансфертів:

  • для осіб та домогосподарств, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію COVID-19;
  • підтримки бідних домогосподарств за допомогою існуючої в країні Програми Державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям;
  • зміцнення систем та інституцій надання соціального захисту для поліпшення реагування в майбутньому.

Нагадаємо, що кандидат економічних наук, експерт Олександр Хмелевський вважає, що Україна може не отримати наступний транш від Міжнародного валютного фонду. Він наголошує, що на отримання другого траншу в України шанси не великі. На це, за його словами, впливає не лише реорганізація ДФС, а низка інших проблем та ризиків — МВФ непокоїть політична та економічна ситуація в Україні.

1