Україна може не отримати транш від МВФ - експерт

На думку економіста, такий варіант можливий
Ексклюзив
Україна може не отримати транш від МВФ - експерт
Долари, гроші (фото: Pexels)
8 Жовтня 2020, 13:16
читать на русском

Кандидат економічних наук, експерт Олександр Хмелевський вважає, що Україна може не отримати наступний транш від Міжнародного валютного фонду. Про це він розповів у коментарі "Парламент UA".

Читайте також

Він наголошує, що на отримання другого траншу в України шанси не великі. На це, за його словами, впливає не лише реорганізація ДФС, а низка інших проблем та ризиків — МВФ непокоїть політична та економічна ситуація в Україні.

Економічна криза поглиблюється. Місцеві вибори загострять політичні суперечності, що може призвести до відставки уряду та дострокових парламентських виборів. Досить багато запитань викликає бюджет на 2021 рік, який виніс уряд. Тому МВФ буде очікувати прийняття реалістичного бюджету та стабілізації політичної ситуації, — пояснив експерт.

Своєю чергою, адвокат з "Адвокатського бюро О.Кудрявцева" Олександр Кудрявцев налаштований оптимістично.

Читайте також

Він гадає, що зрештою кредит Україні нададуть, оскільки сьогодні ДФС фізично не функціонує та запрацювали податкова і митна служби. Це саме ті органи, на створенні яких наполягав МВФ.

Процес ліквідації ДФС пригальмовує більше через юридичні питання, бо потрібно повністю витримати процедуру ліквідації державного органу, передбачену українським законодавством. МВФ має це врахувати, і врахує, — зазначив він.

Більше по темі читайте у нашому матеріалі: Україна не встигає виконати вимогу МВФ: чи буде транш

Нагадаємо, 10 вересня представник МВФ Джеррі Райс нагадав наскільки важлива нова антикорупційна інфраструктура в Україні, тому він поки не може назвати дату нового траншу.

1