Україна і Румунія взаємно визнаватимуть документи про освіту

Відповідну угоду підготували у Міносвіти України
Україна і Румунія взаємно визнаватимуть документи про освіту
Прапор Румунії (Фото:picabu)
17 Лютого 2023, 20:43
читать на русском

Україна і Румунія домовилися про взаємне визнання документів про освіту. Це означає, що румунські заклади освіти визнаватимуть українські документи, а українські виші, відповідно, румунські.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

"Під час засідання уряду схвалено проєкт розпорядження КМУ "Про підписання Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про взаємне визнання документів про освіту"", - йдеться у повідомленні.

Підписання угоди сприятиме взаєморозумінню щодо визнання документів про здобуту освіту за різними рівнями, виданих в Україні та Румунії, а також документів про періоди навчання в Україні та Румунії, зазначили у Міносвіти.

Угода застосовується до документів про освіту, виданих визнаними акредитованими закладами освіти обох держав відповідно до їхнього чинного законодавства.

"Серед зацікавлених сторін вступники до закладів вищої освіти, студенти, аспіранти, працівники різних сфер діяльності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, навіть перебуваючи за кордоном, українські діти можуть повернутися до навчання у своїй школі в Україні та перевестися з однієї форми навчання на іншу.

Читайте також

1