Україна може вийти на перше місце в Європі за смертністю від коронавірусу

Захворюваність на COVID-19 в Україні на 42% вища за середньоєвропейську
Головне
Україна може вийти на перше місце в Європі за смертністю від коронавірусу
Карантин, українці під час коронавірусу (фото: УНІАН)
29 Квітня 2021, 16:27
читать на русском

Україна протягом наступних двох тижнів може вийти на перше місце за рівнем смертності від COVID-19 серед великих європейських країн.

Про це керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко повідомив під час презентації аналізу поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення COVID-19.

У світі ситуація погіршується у порівнянні з попереднім тижнем. На попередньому тижні ми говорили, що захворюваність у світі вже перевершує попередній пік захворюваності, і ми бачимо, що цей показник продовжує зростати, - заявив він.

За словами Ганиченка, дуже швидко зростає захворюваність в Азії, зокрема - в Індії та Туреччині.

Якщо говорити про всі випадки, то 41% з усіх випадків у світі – це Індія. Однак ми бачимо, що інші континенти стабілізуються. Європа вже котрий тиждень спадає. Україна також спадає за виявленими випадками, - зауважив аналітик.

Водночас захворюваність на COVID-19 в Україні на 42% вища за середньоєвропейську. Україна зараз уже друга за рівнем смертності серед великих країн Європи. Приблизно місяць тому Україна була п'ята - сьома.

Читайте також

Україна на другому місці за смертністю після Польщі, на третьому місці – Румунія. Україна протягом наступних двох тижнів може вийти на перше місце за рівнем смертності серед великих країн Європи, у яких населення більш ніж 10 млн осіб, - додав він.

За його словами, в Польщі та Румунії захворюваність та смертність на COVID-19 спадає швидше, ніж в Україні.

Смертність в Україні спадає, але дуже поступово. Україна перебуває на плато по смертності з невеликим спадом. Ситуація покращується, але невеликими темпами. Смертність продовжить спадати, тому що захворюваність продовжить спадати і цей спад пришвидшується, - додав Ганиченко.

Нагадаємо, що раніше голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що пандемія коронавірусу у світі продовжує посилюватися. Динаміку вірусу фіксують таку ж, як пів року назад.

Читайте також

1