Україна на 88% готова до зими - Кабмін

Всі готуються до найважчого опалювального сезону
Головне
Україна на 88% готова до зими - Кабмін
Підготовка до опалювального сезону у Дніпрі Фото: dniprorada.gov.ua
29 Вересня 2022, 09:27
читать на русском

На сьогодні готовність паливно-енергетичного комплексу, об'єктів житлово-комунальної та соціальної сфери, а також транспортної інфраструктури України до проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 року становить 88%.

Про це під час селекторної наради з головами обласних військових адміністрацій сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє пресслужба Кабміну.

Всі готуються до найважчого опалювального сезону. Вдячний областям за рівень підготовки, який на сьогодні складає вже понад 88%. Уряд зі свого боку продовжує працювати над забезпеченням енергоресурсів. Зараз маємо майже 14 млрд кубів газу і 2,2 млн тонн вугілля, - сказав очільник уряду.

За його словами, ключове завдання для Міністерства енергетики, Міністерства розвитку громад та територій і відповідальних органів на найближчі тижні - вийти на 100% готовність до опалювального сезону.

У пресслужбі зауважили, що урядом було виділено 562 млн грн субвенції на закупівлю дров, це дасть можливість придбати 400 тисяч кубічних метрів деревини для роздачі людям на прифронтових територіях.

Все має бути швидко реалізовано, привезено і роздано людям до настання холодів, сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що опалювальний сезон цього року в Україні буде складним - на це впливатиме і не відновлена зруйнована рашистами інфраструктура, і можлива нестача газу та вугілля. Проте в уряді обіцяють, що українці, що не мають змоги платити повну вартість за ЖКП, отримають субсидії на оплату комуналки. На виплати субсидій держава заклала у бюджет 37,9 мільярда гривень.

Читайте також

1