Україна націоналізувала активи російського олігарха Дерипаски

Україна націоналізувала заводи підсанкційного російського олігарха на 10 млрд грн
Головне
Україна націоналізувала активи російського олігарха Дерипаски
16 Лютого 2023, 20:43
читать на русском

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці.

Про це повідомила СБУ.

Рішення суду стосується Миколаївського глиноземного заводу, а також надровидобувних компаній "Глухівський кар’єр кварцитів", "Хустський кар’єр" та "Жежелівський кар’єр".

Вартість переданого Україні майна становить понад 10 млрд грн.

Встановлено, що Дерипаска, який входить до найближчого оточення військово-політичного керівництва рф, керував підприємствами через підконтрольні комерційні структури в різних регіонах України. Таким чином російський олігарх намагався приховати своє відношення до українських активів.

Втім, співробітники Служби безпеки викрили схему та ініціювали передачу 100% російського майна в дохід України.

Нагадаємо, Служба безпеки викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні. Йдеться  йде про Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та агрохолдинг "Інвест Агро", які за матеріалами СБУ Вищий антикорупційний суд передав у власність України.

Читайте також

1