Україна не зробила нічого незворотнього в питанні євроінтеграції – посол ЄС

Але дипломат вірить в майбутній саміт Україна-ЄС
Україна не зробила нічого незворотнього в питанні євроінтеграції – посол ЄС
Посол ЄС Матті Маасікас (фото: пресслужба посольства ЄС)
23 Вересня 2020, 12:21
читать на русском

Європейський союз не бачить зворотних політичних кроків у подальшій євроінтеграції України, проте, запевняє, уважно стежитиме за подальшими діями країни.

Про це повідомляє посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас в інтерв'ю РБК-Україна.

"Безвіз – це не тільки про перетин кордонів, це і про довіру. Він включає в себе й інституційні речі теж", – заявив посол.

За його словами, ЄС стурбовані деякими подіями навколо антикорупційної архітектури України, тому планують зробити акцент на правовій, конституційній ясності навколо НАБУ, яка повинна бути відновлена дуже швидко.

Читайте також

Матті Маасікас  підкреслив, що Євросоюз і партнери блоку спостерігають за ситуацією дуже-дуже уважно. Оскільки, існують речі, які викликають велике занепокоєння, наприклад, судове рішення по справі Суркісів проти Приватбанку.

Також дипломат додав, що вірить в майбутній саміт Україна-ЄС і вважає Україну європейською країною в історичному, культурному та багатьох інших планах.

Нагадаємо, що Україна зможе отримати перший транш з кредитної програми на 1,2 млрд евро тільки після того, як Міжнародний валютний фонд надасть свій кредит.

1