Україна отримає 1 млн євро для впровадження енергоефективності лікарень

В лікарнях встановлять нові системи вентиляції й освітлення
Важливо
Україна отримає 1 млн євро для впровадження енергоефективності лікарень
Мінрегіон та Європейський інвестиційний банк фото: пресслужба відомства
9 Листопада 2021, 15:55
читать на русском

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Міністерство розвитку громад та територій України підписали грантову угоду щодо впровадження заходів з енергоефективності у лікарнях.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, передає пресслужба у Facebook.

Україна отримає інвестиційний грант у розмірі 1 млн євро, кошти якого спрямують на встановлення сучасного енергоефективного обладнання, систем вентиляції та освітлення, а також внутрішнього опалення у закладах охорони здоров’я.

Енергоефективність є одним з основних пріоритетів регіонального розвитку на найближчі роки. Я щиро вдячний нашим європейським партнерам і багатосторонньому донорському фонду E5P за цю підтримку. Грант спрямований, зокрема, на сферу охорони здоров’я, і це є особливо актуальним у період боротьби з пандемією. Зараз як ніколи важливо розбудовувати інфраструктуру для підтримки лікарів і пацієнтів, — підкреслив Чернишов.

Голова представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон зазначив, що підписання грантової угоди стане для України кроком до енергетичної незалежності.

Енергоефективність відіграє важливу роль у протидії змінам клімату, що очолює перелік пріоритетів ЄІБ. Лікарні зможуть зробити свій внесок у здорову планету завдяки енергоефективності, – наголосив де Загон.

Нагадаємо, що політики старої української формації намагалися уникати питань кліматичних змін і всього, що стосується глобальної безпеки.

Читайте також

1