Україна може перетворитись на державу, що постачає водень для Євросоюзу - політолог

Україна не може ігнорувати негативні кліматичні наслідки
Ексклюзив
Україна може перетворитись на державу, що постачає водень для Євросоюзу - політолог
Кліматичний саміт у Глазго Фото: president.gov.ua
2 Листопада 2021, 17:55
читать на русском

Політики старої української формації намагалися уникати питань кліматичних змін і всього, що стосується глобальної безпеки. Лише президент України Володимир Зеленський кинув виклик цьому питанню.

Про це розповів політолог Петро Олещук в ексклюзивному коментарі Парламент.UA.

Донедавна українські політики не торкалися питань кліматичних змін і всього, що стосується в цьому контексті глобальної безпеки та безпеки України зокрема. Зараз Україна стикається з необхідністю наповнити їх реальним конкретним змістом, - заявив він.

За його словами, потенційно участь Зеленського у конференції Організації об'єднаних націй з питань зміни клімату Conference of the Parties 26 несе для України достатньо серйозні вигоди.

Ми не можемо ігнорувати зв'язки між деструктивною поведінкою Росії й негативними кліматичними наслідками: газовий шантаж і російська політика щодо нарощування впливу власних вуглеводнів на світовому ринку - це загроза не лише для України чи наших економічних інтересів, це загроза для всього світу і в тому числі екологічна загроза, - підкреслив політолог.

Він додав, що Україна може перетворитись на державу, що постачає водень для Євросоюзу.

Нагадаємо, що під час конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

Читайте також