Зеленський виступить на кліматичній конференції у Великій Британії

Президент зустрінеться з лідерами інших країн
Головне
Зеленський виступить на кліматичній конференції у Великій Британії
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
1 Листопада 2021, 09:28
читать на русском

Сьогодні, 1 листопада, президент України Володимир Зеленський виступить на Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у місті Глазго.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента в Telegram.

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою прибув до Великої Британії для участі в Конференції ООН з питань зміни клімату COP26, яка відбудеться в місті Глазго. Глава Української держави виступить на Конференції у понеділок, 1 листопада, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що Володимир Зеленський також зустрінеться з лідерами інших держав.

Відомо, що конференція Організації об'єднаних націй з питань зміни клімату Conference of the Parties 26 у Глазго (Велика Британія) триватиме з 31 жовтня до 12 листопада.

На Конференцію зібралися близько 120 світових лідерів. Також акредитовано близько  25 тисяч делегатів від різних країн.

Мета саміту ООН - подолання кліматичної кризи. Зокрема розглянуть виконання Паризької угоди по клімату (ухваленої у 2015 році), яка мала на меті -  не допустити у 21-му столітті підвищення середньої температури на планеті вище, ніж на 1,5 градуси.

Також планують обговорити питання "грошей та кліматичної справедливості", тобто фінансової допомоги країнам, які розвиваються, адже вони найбільше страждають від зміни клімату.

Нагадаємо, понад 60% людей у світі вважають, що зміна клімату є "глобальною надзвичайною ситуацією", яка становить серйозну загрозу для всього людства.

Читайте також

1