Україна отримає 60 млн євро від Європейської комісії

Уряд схвалив проєкти трьох угод з ЄС
Україна отримає 60 млн євро від Європейської комісії
Фото: Укрінформ
30 Вересня 2020, 20:24
читать на русском

Уряд уповноважив Ольгу Стефанішину підписати три угоди з ЄС на загальну суму 60 млн євро.

Про це повідомила пресслужба віцепрем'єр-міністра України

30 вересня Уряд схвалив проєкти трьох угод з ЄС загалом на 60 млн євро для розвитку ресурсоефективної економіки України, протистояння пандемії коронавірусу та гібридним загрозам, а також підтримку громадянського суспільства для впровадження реформ. Підписати ці Угоди Уряд уповноважив віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину.

Разом з Європейським Союзом ми долаємо багато спільних викликів. Це – боротьба з COVID-19, гібридними загрозами, а також перехід до ресурсоефективної економіки, що не шкодить довкіллю. Це – спільні завдання, бо подолання цих викликів позитивно вплине на якість життя громадян як в Україні, так і в ЄС загалом, – зазначила Ольга Стефанішина.

Читайте також

Так, одна з Угод спрямована на фінансування заходу "Кліматичний пакет для стабільної економіки: (САSЕ) в Україні". На ці заходи Євросоюз виділяє до 10 млн євро. Кошти спрямують на розвиток чистого й ресурсоефективного енергопостачання; скорочення викидів парникових газів, що руйнують озоновий шар; стимулювання переходу до кругової економіки, де один і той самий продукт використовується декілька разів.

Друга Угода на 30 млн євро спрямована на фінансування "Програми ЄС "Міцні регіони". Кошти допоможуть місцевій владі реагувати на наслідки пандемії COVID-19, підвищать безпеку мешканців у регіонах, які постраждали від конфлікту та незаконної окупації Криму, а також сприятимуть розвитку незалежних ЗМІ.

Читайте також

Третя Угода на 20 млн євро буде укладена для розвитку громадянського суспільства в Україні та підвищення його можливостей брати участь у впровадженні реформ. Діалог та інклюзивність у розробці державних політик залишається ключовими для розвитку демократії в Україні, яка цілеспрямовано рухається у напрямку глибшої інтеграції з ЄС, – зазначила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Нагадаємо, що саміт Україна - Європейський Союз перенесли з 1 на 6 жовтня. Українська сторона очікує, що одним з основних питань саміту буде оновлення Угоди про асоціацію.

1