Литва і Франція попросили ЄС пришвидшити введення санкцій проти Білорусі

"ЄС не може втрачати час", - Науседа
Литва і Франція попросили ЄС пришвидшити введення санкцій проти Білорусі
Емманюель Макрон і Гітанас Наусед (фото: з відкритих джерел)
29 Вересня 2020, 08:18
читать на русском

Президент Франції Емманюель Макрон і президент Литви Гітанас Науседа виступили під час конференції за якнайшвидше введення санкцій ЄС проти Білорусі. Про це повідомляє Reuters.

Європейський Союз не може втрачати час і повинен зробити все, щоб санкції були обговорені, узгоджені і підтверджені на наступному саміті ЄС, - заявив Науседа від імені обох політичних лідерів.

Також він додав, що Європейський Союз і всі держави, які "відстоюють цінності демократії", повинні посилати білоруській владі чіткі сигнали, вводячи санкції і наполягаючи на проведенні нових виборів в республіці, повідомляє ELTA.

Читайте також

Своєю чергою, Макрон підтримує весь народ Білорусі і підкреслив, що Лукашенко не є обраним президентом республіки.

Білоруська влада повинна покласти край довільним затриманням і примусовим висилкам членів Координаційної ради, - вважає президент Франції.

Нагадаємо, що президент Франції Емманюель Макрон у Литві в понеділок, 28 вересня, заявив про те, що підтримає санкції щодо Білорусі.

Раніше він повідомляв, що Олександру Лукашенко слід добровільно залишити посаду президента країни.

Нагадаємо, що легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

1