Лукашенку слід добровільно піти – Макрон

А протести в країні назвав "кризою влади"
Лукашенку слід добровільно піти – Макрон
Президент Франції Емманюель Макрон (фото: ВВС)
28 Вересня 2020, 08:43
читать на русском

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Олександру Лукашенко слід добровільно залишити посаду президента країни.

Про це він повідомив в інтервʼю газеті Le Journal du Dimanche.

Очевидно, йому доведеться піти. Сьогодні в Білорусі – криза влади, авторитарної влади, яка не може прийняти логіку демократії та яка утримується силою, – підкреслив Макрон.

Також він додав, що захоплюється мужністю учасників акцій, а особливо жінками.

Ці люди знають, на який ідуть ризик, виходячи щовихідних на демонстрації. І все ж вони продовжують це робити, прагнучи вдихнути життя в демократію в цій країні, яку вже так давно придушують у цій країні, – зауважив президент Франції.

Читайте також

Своєю чергою, президент Білорусії Олександр Лукашенко відреагував на сказані слова й заявив, що Еммануель Макрон мав покинути посаду діючого президента ще два роки тому, коли на вулиці Парижа тільки почали виходити "жовті жилети".

Роки йдуть, "жилети" досі на вулицях, пан Макрон, на подив, теж досі на посаді, а Франція стала країною, де масові протести стали звичним явищем, - зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, що легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

27 вересня  у центрі Мінська (Білорусь) стягнули військову техніку та обмежили рух транспорту. Там планували провести народну інавгурацію опонентці Лукашенка Світлані Тіхановській.

1