Україна отримає членство в НАТО і ЄС через 5-10 років – Шмигаль

Отримання членства у міжнародних інституціях залежить від України та від інших 27 країн Європи
Головне
Україна отримає членство в НАТО і ЄС  через 5-10 років – Шмигаль
Денис Шмигаль (фото: Вікіпедія)
8 Липня 2021, 20:38
читать на русском

Голова уряду України Денис Шмигаль вважає, що протягом найближчих 5-10 років Україна отримає членство в Європейському Союзі та НАТО.

Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю литовському виданню LRT, розміщеному на урядовому порталі.

Україна прагне вступити до ЄС та НАТО у найближчій перспективі, ми націлені отримати членство протягом 5-10 років, – сказав він.

Прем`єр зауважив, що важливою для європейського майбутнього України є послідовна реалізація реформ, над якими країна продовжує працювати та вже має суттєві результати. Водночас отримання членства в ЄС залежить не лише від України, а й від 27 інших країн.

Шмигаль додав, що нині однією з головних цілей є поступова інтеграція до внутрішнього ринку ЄС.

Нині ми прагнемо до подальшої лібералізації торгівлі з ЄС, одним із головних наших пріоритетів в останній рік стала підготовка до оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію. Також продовжуємо працювати в контексті інтеграції України у цифровий та енергетичний ринки Європейського Союзу, працюємо над підписанням "промислового", "авіаційного" та "митного" безвізів", – пояснив прем’єр.

Нагадаємо, колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що потрібно припинити кидатися датами щодо того, коли Україна отримає План дій щодо членства для вступу в НАТО, оскільки це "морочить суспільству голову".

Читайте також

1