Кидатись датами - це насправді як скиглити: ексміністр про отримання ПДЧ в НАТО

Дати постійно відсуваються, що лише морочить голову суспільству
Ексклюзив
Кидатись датами - це насправді як скиглити: ексміністр про отримання ПДЧ в НАТО
(фото: Парламент.UA)
2 Липня 2021, 12:17
читать на русском

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що потрібно припинити кидатися датами щодо того, коли Україна отримає План дій щодо членства для вступу в НАТО, оскільки це "морочить суспільству голову".

Про це Клімкін (досьє Павла Клімкіна) сказав в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

На запитання журналіста, чи зможе Україна отримати ПДЧ для вступу в НАТО у 2022 році, ексміністр відповів:

А що значить повинна отримати? Я вже чув що завгодно: вона повинна отримати ПДЧ зараз, на саміті НАТО, у грудні, тепер у 2022 році. Дати постійно відсуваються. Я вважаю, що потрібно припинити кидатися датами, які абсолютно нічим не підтверджені. Якщо ви почуєте наших союзників, то вони не кажуть про якісь дати, а ми постійно ними кидаємося - це лише морочить суспільству голову, це неправильно.

Клімкін проти того, аби просто говорити. Він за те, щоб зробити все, щоб Україна була в НАТО і отримала ПДЧ. Втім, кидатись датами - це насправді як скиглити.

Давайте будемо робити щось, а потім будемо казати НАТО: "ми це зробили, це ми зробили самі, а це разом з вами, тепер виникає питання, а як ми просуваємося далі?", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський, коментуючи рішення саміту, зазначив, що Україна позитивно сприйняла рішення саміту НАТО про те, що наша держава стане членом Альянсу, а План дій щодо членства (ПДЧ) є неодмінною частиною цього процесу.

Читайте також

1