Україна отримає два млн доларів від Hyundai на будівництво швидкісної залізниці

У березні українська делегація відправиться до Південної Кореї для підписання меморандуму
Україна отримає два млн доларів від Hyundai на будівництво швидкісної залізниці
Залізниця Фото: сторінка Укрзалізниці у Фейсбук
22 Лютого 2021, 14:25
читать на русском

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що південнокорейська компанія Hyundai Corporation виділить два млн доларів на розробку попередніх техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва швидкісної залізничної мережі в Україні.

Про це він повідомив під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" у понеділок, 22 лютого.

За його словами, у березні українська делегація відвідає Південну Корею для підписання документів про виділення коштів на будівництво швидкісної мережі.

Один з найамбітніших проєктів – реалізація високошвидкісних залізничних перевезень. У березні виїжджає делегація з представників Міністерства інфраструктури й представників Укрзалізниці, там (у Кореї – ред.) будуть підписані меморандуми про виділення грантових двох млн доларів на розробку пре-ТЕО для реалізації цього дуже масштабного проєкту, - зазначив міністр.

Читайте також

Як повідомив віцепрезидент підрозділу комерційного транспорту та енергетики Hyundai Corporation Юн Сук Чой під час відеовключення на форумі, компанія Hyundai Corporation зацікавлена у будівництві швидкісної залізниці та планує відправити до України 10 нових швидкісних поїздів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський розповів про свій план інфраструктурної розбудови України, зокрема відновити мости, вдосконалити поїзди та реставрувати замки.

1