Україна отримає майже два мільярди доларів від МБРР, МАР та USAID

Гроші витратять на оплату медичних послуг
Україна отримає майже два мільярди доларів від МБРР, МАР та USAID
Валюта, долари Фото: Printexstar з Pexels
10 Липня 2022, 21:07
читать на русском

Кабмін схвалив грант у розмірі 1,7 млрд дол. США від Цільового фонду одного донора, створеного Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

Також уряд підтримав проєкт розпорядження президента України про уповноваження Міністра фінансів Сергія Марченка на підписання Угоди про спеціальний переказ коштів Цільового фонду одного донора, створеного МБРР і МАР, які діють як управителі, та Агентством США з міжнародного розвитку, між Україною та МБРР і МАР, які діють як управителі Цільового фонду одного донора.

Угодою передбачено залучення до Цільового фонду одного донора грантового внеску від USAID, який буде надано уряду України відповідно до схваленої Додаткової угоди № 8 до Угоди про виконання завдання у сфері розвитку між урядом України та урядом США для сприяння стійкому економічному розвитку на широкій суспільній основі як засобу забезпечення сталої демократії в Україні від 17.09.2014.

Відповідно до цих домовленостей за підтримки МБРР та МАР Україна отримає грантові кошти, які буде направлено на покриття витрат загального фонду державного бюджету на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій в обсязі, який спрямовується надавачами медичних послуг на оплату праці з нарахуваннями, - кажуть у Мінфіні.

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що 368 мільйонів доларів від США спрямують для підтримки людей в Україні та біженців, які змушені залишити свою країну через війну. Чиновник пояснив, що це додаткове фінансування: майже 288 мільйонів доларів надасть Держдепартамент, ще понад 80 мільйонів – USAID.

Нагадаємо, Європейський парламент підтримав надання Україні макрофінансової допомоги ЄС в мільярд євро.

1