Україна отримає пігулки проти коронавіурусу для "пацієнтів з факторами ризику"

Наша країна закупила 160 тис. курсів "Молнупіравіру"
Україна отримає пігулки проти коронавіурусу для "пацієнтів з факторами ризику"
Таблетки “Молнупіравір” (Фото: SOPA images)
18 Травня 2022, 15:15
читать на русском

Україна незабаром отримає 160 тисяч курсів протиковідного препарату "Молнупіравір", який запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я, перші 50 тисяч курсів препарату, які закуплені за кошти держбюджету, передані міжнародною організацією Crown Agents для постачання в Україну.

Решта 110 тисяч курсів надійде вже до кінця травня.

Перша поставка препарату вже розподілена по регіонах. Доставка до закладів охорони здоров’я розпочнеться найближчим часом. "Молнупіравір" — це пігулки, тому не має особливих вимог зберігання і його зручно приймати, - зазначили у МОЗ.

В Україні препарат використовують для лікування насамперед пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.

Довідка: препарат “Молнупіравір” — це пігулки, які виробляє американська компанія Merck & Co. Вони використовуються для лікування COVID-19. За даними виробника, серед пацієнтів, які приймали "Молнупіравір", лише 7,3% були госпіталізовані впродовж 30 днів після діагностування. Серед пацієнтів, які отримували плацебо, цей показник склав 14,1%. Під час лікування ніхто з людей, що приймали ліки, не помер від коронавірусу, у порівнянні з 8 смертельними випадками серед тих, хто приймав плацебо.

Новий препарат від Covid-19 "Молнупіравір", який завезли в Україну, має приписуватися людям в зоні ризику, але протипоказаний вагітним.

Читайте також

1