Ліки "Паксловід" проти COVID-19 дозволили використовувати в Україні

Препарат призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику
Важливо
Ліки "Паксловід" проти COVID-19 дозволили використовувати в Україні
Ліки / Фото: Pexels
17 Лютого 2022, 13:51
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я України дозволило використовувати препарат "Паксловід" для екстреного застосування під час амбулаторного лікування COVID-19.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу у четвер, 17 лютого.

За його словами, до реєстрації цього препарату МОЗ підписало контракт із його виробником (компанією Pfizer) на постачання в Україну 300 тисяч курсів "Паксловіду". Зараз узгоджується графік його поставки.

Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформує додатково, - зазначив Ляшко.

Як повідомили у пресслужбі МОЗ, препарат "Паксловід" призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого чи середнього ступеня тяжкості до важкого та уникнути госпіталізації.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я розподілило у регіони 60 тисяч курсів препарату для лікування COVID-19 "Молнупіравір". Препарат пацієнтам видаватимуть безплатно лікарі. Раніше у МОЗ заявляли, що перевагу будуть надавати пацієнтам з груп ризику та віком старше 60 років.

Читайте також

1