Україна отримала морозильні камери для зберігання вакцини Pfizer

Морозильні камери мають діапазон температур від -40°C до -86°C
Важливо
Україна отримала морозильні камери для зберігання вакцини Pfizer
COVAX, вакцини від коронавірусу Фото: UNICEF
23 Вересня 2021, 13:00
читать на русском

Україна отримала три морозильні камери для зберігання вакцини Pfizer від COVID-19 за ультранизьких температур у рамках ініціативи COVAX Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Про це повідомили в МОЗ.

Найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже півмільйона доз вакцини Comirnaty від Pfizer-Biontech, отже, потребуємо більше обладнання для логістичних ланцюгів. Ультрахолодові морозильники для вакцини допоможуть нам надійно зберігати цю вакцину і захищати все більше українців від небезпечного COVID-19, - сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Зазначили, що ці морозильні камери мають діапазон температури від -40°C до -86°C. Вони вироблені в Данії.

Надійний холодовий ланцюг критично важливий для того, щоб вакцини зберігали свою ефективність. Поява мРНК вакцин у контексті COVID спонукала багато країн оновити обладнання свого холодового ланцюга, щоб мати змогу працювати із новою технологією, яка вимагає ультранизьких температурних умов, - повідомив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Сахін.

Додали, що Україні й надалі отримуватиме вакцини від COVID-19 у рамках COVAX. На сьогодні, 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca) були доставлені до країни в рамках COVAX.

Нагадаємо, до кінця року в Україну надійде ще як мінімум 16 млн доз вакцин від COVID-19. Вже отримано - 22,5 млн доз вакцин.

Читайте також