Україна перейшла на зимовий час: котра зараз година

Відтепер українці спатимуть на годину довше
Головне
Україна перейшла на зимовий час: котра зараз година
Годинник, час (Фото: pexels)
31 Жовтня 2021, 04:01
читать на русском

Щойно Україна перейшла на зимовий час, перевівши стрілку годинника на годину назад. Це означає, що відтепер українці спатимуть на годину довше.

Точний час можна подивитись за посиланням.

Перехід на літній і зимовий час здійснюється у багатьох країнах світу, зокрема і в європейських державах. Таким чином окремі країни підлаштовуються під зміну початку та закінчення світлового дня в різні сезони.

Традицію переводити годинники запровадили з метою економії електроенергії, щоб люди могли працювати, використовуючи менше штучного освітлення.

Нагадаємо, що в Україні вже неодноразово намагалися скасувати переведення годинників на літній і зимовий час. Остання спроба була навесні цього року. Зокрема, 3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" (№4201) у першому читанні. Цим проєктом закону передбачається встановити й закріпити на території України єдиний київський час та відмовитися від подальшого сезонного переведення стрілок годинників. Проте Рада не змогла ухвалити проєкт закону в другому читанні і відправила документ на доопрацювання.

Читайте також наш матеріалУкраїна може скасувати перехід на літній час: до чого тут РФ та чому це допоможе увійти в ЄС 

Читайте також

1