Україна планує підписати угоду з ЄС про відкрите небо до кінця 2021 року

Згоду на підписання договору Євросоюз дав ще торік
Україна планує підписати угоду з ЄС про відкрите небо до кінця 2021 року
Літак Фото: Fly UIA
8 Липня 2021, 22:02
читать на русском

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що Україна планує підписати угоду про Спільний авіаційний простір з Європейським союзом уже восени.

Про це повідомив урядовий портал.

Уруський провів офіційну зустріч із виконавчим директором Агентства ЄС з безпеки польотів (EASA) Патріком Кі, під час якої сторони обговорили розвиток подальшого співробітництва між Україною та агентством.

Україна прагне якнайшвидше інтегруватися в цивільне авіаційне співтовариство ЄС, а також ефективніше відстежувати стратегічні, організаційні та процесуальні зміни, що відбуваються в EASA і стосуються безпосередньо аспектів регулювання авіаційної діяльності. Це відкриває принципово нові можливості для співпраці України та ЄС в авіаційній сфері. Сподіваємося, що угоду буде підписано восени 2021 року, - - підкреслив віцепрем'єр.

За словами Уруського, Україна зацікавлена в сертифікації своєї авіаційної техніки за стандартами ЄС, адже є однією з небагатьох країн світу, яка виготовляє і літаки, і авіадвигуни.

Своєю чергою Патрік Кі повідомив, що EASA розпочала сертифікацію одного із українських авіавиробників.

Сторони домовилися створити робочу групу, яка покроково визначатиме спільні дії, щоб забезпечити процес сертифікації української авіатехніки.

Нагадаємо, спочатку передбачалося, що угода між Україною та ЄС про відкрите небо може бути підписана до кінця 2020 року. Однак підписання документа відстрочили.

Читайте також

1