Україна посилила контроль на кордоні з Білоруссю через російські навчання

Українська сторона активно використовує безпілотну літальну авіацію
Україна посилила контроль на кордоні з Білоруссю через російські навчання
Прикордонник (фото: пресслужба)
16 Вересня 2021, 12:17
читать на русском

Україна посилила сили і засоби кордоні з Білоруссю. Це пов'язано з проведенням російсько-білоруських військових навчань "Захід-2021".

Про це повідомив прессекретар Держприкордонслужби України Андрій Демченко в етері телеканалу "Дом".

За його словами, Україна посилено охороняє кордон з Білоруссю вже тривалий час. При цьому українськими прикордонниками була врахована інформація щодо проведення 10-16 вересня спільних навчань Білорусі з Росією "Захід-2021" і посилили свої позиції.

Ми залучили досить сил і засобів Державної прикордонної служби. Зокрема, наші бойові підрозділи, комендатуру швидкого реагування, у яких є техніка, озброєння для ведення бойових дій і навчений персонал для цього. У разі необхідності, якщо будуть нестандартні ситуації, вони повинні посилити наші лінійні підрозділи, - зазначив Демченко.

Українська сторона активно використовує безпілотну літальну авіацію "для того, щоб відстежувати ситуацію на кордоні, нашу патрульну авіацію", а також має достатню кількість прикордонних загонів.

Нагадаємо, що президенти Росії та Білорусі Володимир Путін та Олександр Лукашенко оголосили про узгодження параметрів економічної інтеграції двох країн.

Читайте також

1