Україна повторно накладає санкції проти чиновників часів Януковича

Під санкції потрапляють Курченко, Лебедєв, Янукович та Дерипаска
Важливо
Україна повторно накладає санкції проти чиновників часів Януковича
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
10 Вересня 2022, 17:14
читать на русском

Український уряд ухвалив рішення повторно накласти санкції на чиновників, які були при владі за часів президента Віктора Януковича.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Продовжуємо позбавляти росію та колаборантів активів на території України й спрямовувати їх на посилення нашої обороноздатності. На позачерговому засіданні уряд погодив купівлю з боку АРМА військових облігацій на суму 152 млн грн. Це кошти, які перебувають на рахунках агентства і були заморожені в рамках процесу конфіскації російського майна в Україні та майна російських колаборантів, - написав він у Телеграмі.

Також за його словами, уряд повторно накладає санкції на Сергія Курченка, Павла Лебедєва, Віктора Януковича та Олега Дерипаску в частині блокування їхніх активів та активів, до яких вони можуть бути причетні.

Це рішення потрібне для того, аби згідно з новим законодавством остаточно конфіскувати все їхнє майно на території України, - пояснив керівник уряду.

Шмигаль каже, що заморожування та конфіскація всіх активів рф та її громадян відбувається згідно з чітко визначеними процедурами і відповідно до нового законодавства.

Нагадаємо, у березні Рада національної безпеки та оборони 2021 року запровадила максимально можливі санкції проти низки чиновників і силовиків часів Віктора Януковича.