Україна пропонує застосовувати "іранську модель" санкцій щодо російського "Газпрому"

Природний газ доставляється з росії в Європу, але всі кошти зберігаються на спеціальних депозитних рахунках в європейських банках, поки росія не виконає певні умови
Україна пропонує застосовувати "іранську модель" санкцій щодо російського "Газпрому"
Газпромбанк
12 Квітня 2022, 08:49
читать на русском

Україна пропонує міжнародним партнерам застосувати "іранську модель" санкцій щодо російського "Газпрому".

Як розповів заступник міністра енергетики Ярослав Демченков в інтерв'ю "Укрінфому", така модель передбачає, що, коли російський газ буде йти в ЄС, то кошти за нього не будуть надходити до росії, а будуть перераховуватися на спеціальні рахунки.

Що стосується трубопровідного природного газу з Росії, то його зараз найскладніше замістити. Він становить 40% загального імпорту ЄС. Ми пропонуємо "іранську модель" санкцій: природний газ доставляється від "Газпрому" в Європу, але всі кошти зберігаються на спеціальних депозитних рахунках в європейських банках, поки Росія не виконає певні умови, - заявив Демченков.

Заступник міністра наголосив, що таким чином гроші не йтимуть безпосередньо до росії і не фінансуватимуть війну Кремля проти України.

Нагадаємо, що не відключений від SWIFT "Газпромбанк" продовжує фінансувати війну проти України. Тож російські банки і далі фінансують російську агресію проти України.

Читайте також

1