Україна розірвала дипломатичні відносини з Сирією через її визнання "ЛДНР"

Україна розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії
Головне
Україна розірвала дипломатичні відносини з Сирією через її визнання "ЛДНР"
Дмитро Кулеба / Фото: president.gov.ua
30 Червня 2022, 18:25
читать на русском

Україна розірвала дипломатичні відносини з Сирією через її визнання "незалежності" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомили в МЗС України.

Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті, - сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

МЗС України засудило рішення Сирійської Арабської Республіки визнати т.зв. "незалежність" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях. Це рішення визнали як недружній акт щодо України, посягання на її суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

Не маємо сумнівів, що сирійський режим намагається надати псевдосуб’єктності російським окупаційним адміністраціям на Донеччині та Луганщині на замовлення своїх кураторів в Кремлі. У відповідь на цей недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, - йшлося в повідомленні.

Також Україна розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії та накладення санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

У Сирії планують визнати "незалежність" так званих "ЛДНР". Нині лише Росія визнала псевдореспубліку.

Нагадаємо, Кремль планував провести до середини травня псевдореферендуми для того, щоб приєднати самопроголошені "ЛДНР" до складу Росії.

Читайте також

1