Україна розірвала угоду з Росією про туризм

Денонсовано угоду між урядами країн про співробітництво в галузі туризму
Україна розірвала угоду з Росією про туризм
Україна і Росія (Фото: Інформатор)
31 Березня 2021, 14:54
читать на русском

Кабінет міністрів ухвалив рішення про денонсацію Угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі туризму.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат від "Слуги народу" Василь Мокан на своїй сторінці у Фейсбуці.

Дію зазначеної Угоди пропонується припинити у зв'язку із статтею 18 Закону України "Про міжнародні договори України", що передбачає таку можливість у разі, якщо виконання договору може зашкодити національним інтересам України, передбачених міжнародним правом, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

МЗС України доручається у встановленому порядку повідомити уряд Російської Федерації про припинення дії зазначеної Угоди.

Як повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко (досьє Олександра Ткаченка), ця угода була підписана ще у 1999 році, коли прем’єром був Валерій Пустовойтенко, а президентом Леонід Кучма.

З того часу змінилося чимало. Зокрема, РФ занадто захопилася виконанням статті 4 цієї Угоди. Про те, що сторони заохочуватимуть організований груповий, індивідуальний туризм та навіть спеціалізовані групи. Ці групові, індивідуальні та спеціалізовані "туристи" не спитавшись прийшли у Крим та Донбас і почали нищити нашу культуру, архітектуру, економіку, мову. Забирати життя людей, - сказав міністр.

За його словами, денонсування угоду буде приводом "більше сфокусуватися на внутрішньому українському туризмі".

1