Україна та Італія підписали угоду про поліцейське співробітництво

Незабаром буде подовжена угода про визнання та обмін водійських посвідчень
Україна та Італія підписали угоду про поліцейське співробітництво
Водійські права, посвідчення водія (фото: УНІАН)
11 Червня 2021, 12:09
читать на русском

Україна та Італія підписали міжурядову Угоду про поліцейське співробітництво і незабаром подовжать Угоду про визнання та обмін посвідчень водія.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України.

Сторони також підписали протокол про наміри між ДСНС України та компанією Cela Industry щодо придбання спеціалізованого рятувального обладнання – пожежних підіймачів, 30% їхнього виробництва буде зосереджено в Україні.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що окрім цього завершено всі необхідні процедури для подовження міжурядової Угоди про взаємне визнання та обмін національного посвідчення водія. Це дозволить українцям не перескладати іспит з кермування в Італії.

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

У пресслужбі зазначили, що наразі тривають активні переговори з італійськими компаніями щодо співпраці у інфраструктурних та безпекових проєктах про будівництво нової техніки за умови часткової локалізації її виробництва в Україні та активного фінансового кредитування з боку державного експортно-кредитного агентства Італії SACE та відповідних державних гарантій українського Уряду.

Нагадаємо, що від 20 травня Україна та Велика Британія запровадила обмін посвідченнями водія.

Читайте також

1