Україна уклала перший контракт у рамках IDEX-2021 на 85 млн доларів

Угоду підписали між ДК "Укрспецекспорт" та Пакистаном щодо ремонту танків
Головне
Україна уклала перший контракт у рамках IDEX-2021 на 85 млн доларів
Підписання угоди між Україною та Пакистаном (фото: Укрспецекспорт)
22 Лютого 2021, 18:41
читать на русском

У рамках Міжнародної виставки озброєнь IDEX-2021 Україна уклала перший контракт. Так, ДК "Укрспецекспорт" та Пакистан підписали угоду на 85,6 млн доларів щодо ремонту парку танків Т-80УД.

Про це повідомила пресслужба державної компанії "Укрспецекспорт".

Під час Міжнародної виставки озброєнь ABU DHABI International Defence Exhibition and Conference (IDEX-2021), яка наразі триває в Об’єднаних Арабських Еміратах, відбулось укладення контракту між ДК "Укрспецекспорт" та Пакистаном на ремонт парку танків Т-80УД загальною сумою 85,6 млн доларів.

Це перший контракт "Укрспецекспорту", який є одним з найбільш системних та ефективних спецекспортерів ДК "Укроборонпром", з Пакистаном цього року, - зазначив гендиректор ДК "Укрспецекспорт" Вадим Ноздря.

Українська сторона з пакистанською обговорила питання розширення співпраці та реалізації нових проєктів до кінця 2021 року.

Читайте також

Як повідомив генеральний директор концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв, делегація з України вже провела низку переговорів з делегаціями ОАЕ, Йорданії та Саудівської Аравії та досягла домовленостей щодо співпраці у сферах високоточної зброї та бронетанкової техніки, безпілотних платформ, ремонту двигунів тощо.

За словами гендиректора ДК "Укрспецекспорт", є всі підстави прогнозувати, що у 2021 році Україна не лише збереже свої позиції на базових ринках, але й вийде на нові з новою продукцією. Наразі український оборонно-промисловий комплекс дає таку можливість.

Тож плануємо нові зовнішньоекономічні контракти й очікуємо на суттєве зростання обсягів постачання на зовнішні ринки, а відтак – збільшення відрахувань до державного бюджету, – зазначив Ноздря.

IDEX-2021 – одна з найбільших військових міжнародних виставок, яка проводиться під патронатом президента Об’єднаних Арабських Еміратів. У павільйонах Національного виставкового центру в Абу-Дабі свої експозиції презентують понад 900 провідних оборонних компаній з 59 країн світу.

Нагадаємо, що у межах офіційного візиту президента України Володимира Зеленського в Об’єднані Арабські Емірати українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від трьох млрд доларів США.

1