Україна входить до трійки лідерів постачання дитячої порнографії у світі

Кожна п’ята дитина хоча б раз в житті пережила сексуальне насильство
Україна входить до трійки лідерів постачання дитячої порнографії у світі
Насильство (фото: Pexels)
1 Червня 2021, 19:22
читать на русском

Україна входить до трійки лідерів постачання дитячої порнографії у світі. За 2021 рік в Україні вчетверо зросла кількість дітей, потерпілих від зґвалтувань.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктової під час наради за участі керівників правоохоронних та інших державних органів щодо стану протидії дитячій злочинності та захисту прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань.

Статистика Ради Європи є жахливою: кожна п’ята дитина хоча б раз в житті пережила сексуальне насильство. Особливо турбує динаміка кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканності, вчиненої щодо дітей в нашій державі, - заявила вона.

За даними незалежної організації Internet Watch Foundation Україна перебуває в трійці лідерів постачання дитячої порнографії у світі.

Венедіктова (досьє Венедіктової) назвала це "соромом" і вважає, що така ситуація потребує негайного реагування всіх органів правопорядку. До того ж минулого року в Україні кількість таких злочинів збільшилась на 9%, цього року – на третину.

Більше ніж на половину минулого року зросла кількість дітей, потерпілих від зґвалтувань, в 2021 році – майже на чверть, передусім – у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізький, Львівській та Херсонській областях. У більшості випадків сексуальне насильство вчиняється над дітьми особами з їх близького оточення, щонайменше 30% з них – родичі неповнолітніх, - додала генпрокурорка.

Нагадаємо, що в Україні щороку 4 червня відзначатимуть День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Читайте також