Україна відкриє три нових посольства та три генеральних консульства у шести країнах

Нові представництва - це нові додаткові можливості захищати інтереси української держави
Україна відкриє три нових посольства та три генеральних консульства у шести країнах
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 14:59
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував відкриття цьогоріч трьох нових посольств України та трьох генеральних консульств у шести країнах.

Про це глава МЗС заявив під час онлайн-брифінгу в п’ятницю, 5 березня.

За словами Кулеби, Україна вже розпочала роботу з відкриття нових посольств та консульств у світі. Посольства створять у Гана, Філіппінах та Чилі; консульства - у містах Мумбаї, Вроцлаві та Сігету-Мармацієї.

Створення посольства України в Республіці Гана відповідає курсу на зміцнення українських позицій в Африці. Республіка Філіппіни - країна дуже складна, тому з нею потрібно працювати, щоб вона стала більш прихильною до українських ініціатив у міжнародних організаціях, насамперед в ООН.

У Чилі відділення іншого посольства перетворять на повноцінне посольство України в цій країні.

Читайте також

Міністр зазначив, що планується створення генерального консульства України в індійському місті Мумбаї, яке є величезним бізнес-центром, а також у польському місті Вроцлаві та в румунському місті Сігету- Мармацієй, яке є "столицею" українства в цій країні.

Ці нові представництва - це нові додаткові можливості захищати інтереси української держави, України, українського бізнесу та українських громадян. Я обіцяю, що ці посольства і консульства будуть швидко створені, і ми призначимо туди професійних людей, - заявив Кулеба.


28 січні Україна офіційно відкрила перше почесне консульство в Новій Зеландії. Очолив його Олександр Киричук. А 27 листопада 2020 року офіційно запрацювало почесне консульство України у м. Денпасар, провінція Балі.