Україна відреагувала на провокації під посольством у Москві

Українське МЗС вимагає розслідування інциденту з наклейками на паркані і автівках співробітників посольства
Україна відреагувала на провокації під посольством у Москві
Наліпки під посольством України в Росії (Фото: УНІАН)
1 Квітня 2021, 16:29
читать на русском

Посольство України в Москві направило до МЗС Російської Федерації ноту протесту через провокації проти співробітників дипломатичного представництва.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

30 та 31 березня в Москві невідомі особи розклеїли на парканах навпроти будівлі Посольства України в Російській Федерації плакати зі світлинами дипломатів посольства і коментарями образливого характеру. Були також завдані ушкодження службовому авто української дипмісії, яке перебувало на стоянці у місті, - йдеться у заяві.

МЗС України заявило, що розглядає цю провокацію як чергове грубе порушення Росією положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, в якій містяться зобов'язання сторони, що приймає, запобігати будь-якому порушенню спокою дипломатичних представництв або образі їхньої гідності, надання гарантій безпеки, недоторканності і поваги дипломатичного агента.

Читайте також

МЗС України вимагає від російської сторони провести ретельне розслідування того, що сталося, притягнути винних до відповідальності, не допускати надалі подібних акцій і забезпечити особисту безпеку і недоторканність українських дипломатів в РФ.

Посольство України в Москві також направило до МЗС РФ ноту протесту у зв'язку з зазначеною антиукраїнською акцією.


Контекст. Напередодні невідомі обклеїли паркани посольства України в Москві та автівки працівників дипломатичної установи плакатами з написами "Крим - це Росія".

1