Україна вимагає від Росії виведення всіх військ, в тому числі з Донбасу та Криму - Арестович

Позиція України - жодних умов та ультиматумів
Важливо
Україна вимагає від Росії виведення всіх військ, в тому числі з Донбасу та Криму - Арестович
Перемовини РФ та України у Білорусі Фото: https://twitter.com/BelarusMID
28 Лютого 2022, 15:10
читать на русском

Позиція України під час переговорів із Росією зрозуміла і полягає у припиненні вогню та виведенні всіх російських військ із території нашої країни.

Про це сказав радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в етері телеканалу "Настоящее время".

Він зазначив, що відповідно до міжнародних конвенцій, зокрема Віденської конвенції про дипломатичні зносини, перебіг переговорів не висвітлюється до того, як сторони не висловлять спільного комюніке.

Давайте не будемо порушувати. Позиція наша приблизно зрозуміла: жодних умов та ультиматумів, – сказав він.

Арестович зазначив, що умови України зрозумілі – це припинення вогню та виведення всіх російських військ із території України, і "це лежить на столі з українського боку".

Він заявив, що йдеться, зокрема, і про виведення російських військ із території Криму та Донбасу:

Усіх військ із території України. Все одно поховають усіх, тому краще піти добровільно. Ви не уявляєте, що тут діється. У нас понад 100 тисяч резервістів за добу встали до лав.

Арестович зазначив, що спочатку Київ відмовився брати участь у переговорах через те, що російська сторона хотіла зайти "збоку: ви там капітулюйте, а потім ми з вами розмовлятимемо".

Ми посміялися від душі в Офісі й вперше відмовили в переговорах. Коли вони вдруге попросили, а сам факт того, що вони просять першими нас про переговори, багато про що свідчить, на мій погляд, і пообіцяли зняти попередні умови, ми на це погодилися, – розповів він.

Нагадаємо, 28 лютого на кордоні Білорусі та України почалися перемовини української делегації з представниками Росії щодо припинення війни. 27 лютого самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зателефонував Володимиру Зеленському. Українська делегація зустрілася з російською без попередніх умов у Гостомельській області, в районі річки Прип'ять.

1