Україна вимагатиме від росії мінімум 300 млрд доларів репарацій

Проте втрати, завдані росією, є значно вищими
Україна вимагатиме від росії мінімум 300 млрд доларів репарацій
Гроші, долари / Фото: Pexels
9 Вересня 2022, 14:05
читать на русском

Україна буде вимагати від російської федерації мінімум 300 млрд доларів репарацій за шкоду, яка була завдана внаслідок російського вторгнення.

Про це йдеться у Telegram-каналі Верховної ради України.

У повідомленні зазначається, що  на Генеральній Асамблеї ООН Україна буде домагатися ухвалення резолюції, на якій має базуватися створення міжнародного механізму відшкодування збитків.

Ми хочемо отримати компенсацію за всі збитки, які Росія завдала Україні своєю агресивною війною, - сказав міністр юстиції України Денис Малюська в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke.

Повідомляється, що втрати, які завдала Україні росія є значно вищими. Однак вищезгадана сума відповідає активам Банку росії у країнах G7, які заморожені внаслідок санкцій.

Також міністр юстиції вимагав доступу до цих коштів, а також до закордонних активів російських держпідприємств та конфіскованої власності російських олігархів.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки та оборони України застосувала санкції ще проти 606 представників російської влади. З них 28 членів Радбезу РФ, 154 члени Ради федерацій Росії, 424 депутати Держдуми РФ.

Читайте також

1