Україна витратить понад 32,7 мільйона гривень на створення двох серіалів: деталі проєктів

Державне підприємство уклало 13 нових контрактів на створення фільмів та серіалів
Україна витратить понад 32,7 мільйона гривень на створення двох серіалів: деталі проєктів
Кіно Фото: pixabay
14 Вересня 2023, 16:21
читать на русском

З українського бюджету виділить понад 32,7 мільйона гривень на виробництво двох серіалів: "Курс щасливого життя" та "Сімейний консультант".

Про це повідомлено на офіційному сайті Prozorro.

Міністерство культури України зробило рішення продовжити фінансування зйомок цих проєктів на початку вересня. Згідно з інформацією, Державне підприємство уклало 13 нових контрактів на створення фільмів та серіалів на загальну суму понад 50 мільйонів гривень.

Одним з контрактів є угода з ТОВ "Енержи Фільм Продакшен" щодо виробництва мелодраматичного серіалу "Сімейний консультант". Серіал складатиметься з восьми серій, кожна з яких триватиме 50 хвилин. За цей проєкт компанія отримає понад 17,4 мільйона гривень. У тендерній документації також зазначено, що виробництво включатиме написання чи адаптацію сценаріїв та частковий технологічний цикл виробництва. Серіал має бути завершений до 31 грудня 2023 року.

Інший серіал під назвою "Курс щасливого життя" буде створювати компанія ТОВ "Френдс Про", що належить Олексію Гончаренку. Цікаво, що ця компанія була зареєстрована лише у 2021 році. В рамках контракту, "Френдс Про" повинна виготовити серіал та отримає за це понад 15 мільйонів гривень до 31 грудня поточного року.

Нагадаємо, що після скандалу навколо серіалу "СМТ Інгулець", на який із бюджету мали намір виділити 33 млн грн, продюсер проєкту Юрій Горбунов вирішив відмовитися від державного фінансування.

Читайте також

1