Україна впровадить санкції проти Білорусі: законопроєкт вже в Раді

Україна вилучатиме об’єкти, на які має права власності РБ
Україна впровадить санкції проти Білорусі: законопроєкт вже в Раді
Закон (Фото: ЗМІНА)
26 Травня 2022, 15:45
читать на русском

Україна вилучатиме об'єкти, що належать Білорусі та її резидентам.

Відповідний законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді народні депутати Георгій Мазурашу, Василь Вірастюк, Сергій Кузьміних та Анатолій Остапенко.

Автори законопроєкту кажуть, що його мета - запровадження Україною спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів у відношенні республіки білорусь, які передбачають, зокрема, визначення правових засад та закріплення на законодавчому рівні механізму примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об’єктів права власності республіки білорусь, як держави що активно підтримує військову агресію російської федерації проти України, та її резидентів.

Документом пропонується розширити перелік суб’єктів, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), переліку підстав для припинення громадянства України, особами, які мають подвійне громадянство (України та республіки білорусь).

Нагадаємо, українські дипломати ведуть переговори з Польщею, Литвою, Латвією та Естонією щодо повного закриття кордонів із білоруссю та росією.

Читайте також