Україна заборонила експортувати товари до РФ

Це не матиме негативних економічних наслідків для України
Головне
Україна заборонила експортувати товари до РФ
Прапор Росії
27 Вересня 2022, 19:14
читать на русском

Сьогодні, 27 вересня, Україна на правовому рівні заборонила експорт товарів до Росії.

Про це повідомили в Мінекономіки.

Ми продовжуємо санкційний тиск проти РФ. Ця постанова – ще один з багатьох інструментів економічного впливу. Розуміємо, що санкції – це засіб не лише реагування на військову загрозу, а й упередження агресії в майбутньому. Хочу констатувати, що з початку війни експорт товарів до РФ де-факто було зупинено. Тепер це закріплено і на правовому рівні, - перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Зазначили, що це рішення не матиме негативних економічних наслідків. Оскільки з березня по червень 2022 року експорт українських товарів до РФ склав 4,2 млн доларів. Зокрема, це була продукція з чорних металів на суму 4,189 млн доларів і хімічна продукція на 57,2 тисячі доларів. Своєю чергою у січні 2022 року Україна експортувала до РФ товари на 250 млн доларів.

Крім того, ембарго на експорт допоможе українським компаніям, що мали контрактні зобов’язання перед суб’єктами РФ, встановити юридичну чіткість у питанні невиконання контрактів. І тепер вони зможуть сконцентрувати активність на інших ринках, - додали у відомстві.

Нагадаємо, 23 серпня, Кабмін зупинив транзит російської електроенергії через українську територію, припинивши дію угоди з російським урядом про заходи із забезпечення паралельної роботи Об’єднаної енергетичної системи України і Єдиної енергетичної системи Росії.

1