Україна закриває кордон для туристів з Індії

Рішення було ухвалено через спалах коронавірусу в країні
Важливо
Україна закриває кордон для туристів з Індії
Аеропорт (фото: Pexels)
30 Квітня 2021, 10:38
читать на русском

Кабінет міністрів заборонив від 2 травня перетинати державний кордон іноземцям з Індії, оскільки в країні спостерігається високий спалах коронавірусу.

Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Уряд України ухвалив рішення про заборону перетину державного кордону з 00:00 2 травня іноземцям та особам без громадянства, які прибули з Індії або перебували на її території не менше 7 днів, - заявив він.

За його словами, у світі був рекорд - 903 тисячі випадків за добу. Зокрема, Індія є лідером по нових випадках COVID-19.

Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Після зниження офіційних показників захворюваності на початку року нижче 10 тисяч випадків на добу багато жителів перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, вирішивши, що їм не загрожує захворювання у важкій формі, а влада пом'якшила обмеження, дозволивши проведення масових заходів, в тому числі передвиборчих мітингів. Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

1