Україна запровадила санкції проти доньок Путіна

Під санкції потрапили 99 фізичних та 178 юридичних осіб
Головне
Україна запровадила санкції проти доньок Путіна
Володимир Путін (скірншот відео)
2 Вересня 2022, 20:29
читать на русском

Сьогодні, 2 вересня, Україна запровадила санкції проти громадян з РФ та Білорусі, зокрема, доньок російського президента Володимира Путіна.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Список одіозних персон, що потрапили під жорсткі обмеження, очолили доньки Володимира Путіна (ред. Катерини Тихонової і Марії Воронцової), - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що під санкції потрапили 99 фізичних та 178 юридичних осіб. Обмеження стосуватимуться підприємств військово-промислового комплексу РФ, посадових осіб нацбанків Росії та Білорусі.

Також під санкції потрапили російські і білоруські компанії та їх громадяни що сприяли агресії РФ проти України. Зокрема, за допомогою цих людей РФ намагалася обходити застосовані проти неї санкції.

До прикладу, передбачено застосування санкцій до групи компаній "Сернія" і пов’язаних осіб – саме вони використовувались РФ для обходу санкційних обмежень і постачання продукції мікроелектроніки для потреб військово-промислового комплексу. До російських виробників мікроелектроніки і програмного забезпечення та компаній, що причетні до хакерських атак, - пояснили в Мінреінтеграції.

Ці ж обмеження застосовуються до групи компаній "Царьград", що поширювали проросійську пропаганду, та компаній, що займалися майнінгом в інтересах промислового сектору РФ.

Варто додати, що санкції проти них усіх застосували також і США. Тож відтепер обмеження до держави-агресора та її прибічників застосовуватимуться синхронно країнами-партнерами і Україною, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Велика Британія ввела санкції проти дочок президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. Зокрема, їм заборонили в'їзд до країни та заморозили всі їхні активи.

Читайте також