Україна завершила посівну успішно - Шмигаль

Засіяно 75% від минулорічних площ
Важливо
Україна завершила посівну успішно - Шмигаль
Зерно Фото: https://www.facebook.com/mapfu2021
8 Червня 2022, 10:41
читать на русском

В Україні, попри війну, успішно проведено посівну кампанію.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від минулорічних площ.

Тепер починаємо підготовку до збору врожаю. І розуміємо основні виклики, які стоять зараз перед аграріями, - додав керівник уряду (досьє Шмигаля).

Завдання для аграріїв тепер наступні, зазначив Шмигаль:

  • Необхідність вивозу урожаю. Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Адже через блокування росією українських портів у нас залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур.
  • Збереження нового врожаю. Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, враховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн.
  • Забезпечення пального для аграріїв.

Він зазанчив, що під час наради дав завдання профільним міністерствам та ВЦА забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збору урожаю.

Уряд вжив усіх заходів, щоб успішно провести найскладнішу в історії посівну кампанію. Тепер маємо не менш успішно провести жнива та збір урожаю, - запевнив Шмигаль.

Раніше Денис Шмигаль розповідав українцям про хід весняно-польових робіт, розвиток промисловості та стимулювання бізнесу.

1