Шмигаль розповів про посівну кампанію в умовах війни та кредити для аграріїв

Цьогорічна посівна проходить надзвичайно складно через ризик для життя
Головне
Шмигаль розповів про посівну кампанію в умовах війни та кредити для аграріїв
Поле, господарські роботи / Фото: Pexels
4 Квітня 2022, 16:57
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав прогноз щодо цьогорічної посівної кампанії, з якою через війну можуть виникнути проблеми.

Про це глава уряду сказав в інтерв'ю НВ.

За його словами, минулого року було засіяно на 5% більше озимих культур, ніж позаминулого. Це доволі хороший аванс з точки зору майбутнього врожаю, вважає прем'єр.

Звичайно зараз, там де ведуться бойові дії, там де поля заміновані, де знищені вибухами, неможливо обробляти якісь ділянки землі. Ми очікуємо зменшення на 25−30% можливості засіювати. Але загалом якщо брати темп посівної, то якщо минулого року на цей момент лише у 15 областях розпочалася посівна, то цього року вже у 21-й області, - пояснив Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що пального та коштів вистачає.

Крім цього, було відкрито дуже велику програму кредитування під 0% для аграріїв на рік з гарантіями держави. 80% кредиту держава гарантує для того, щоб аграрій міг прийти і взяти кредит, навіть якщо в нього нема застави або вона невелика.

В умовах війни посівна почалася вчасно, проходить надзвичайно складно через ризик для життя, тому що літають кулі, літають снаряди, лежать міни. Аграрії сьогодні, як і всі в Україні, роблять свій подвиг, здійснюючи цю посівну, - резюмував глава уряду.

Раніше Денис Шмигаль розповідав українцям про хід весняно-польових робіт, розвиток промисловості та стимулювання бізнесу.

Читайте також

1