РФ хоче викликати продовольчу кризу у світі через руйнування агросектору України

Зеленський закликав надати Україні якомога більше зброї для протистояння з РФ
Важливо
РФ хоче викликати продовольчу кризу у світі через руйнування агросектору України
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
31 Березня 2022, 16:11
читать на русском

Російська влада хоче спровокувати продовольчу кризу у світі, завдаючи руйнувань аграрному сектору України.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час звернення перед парламентом Нідерландів.

Російські війська цілеспрямовано руйнують наш аграрний сектор. Вони проходять поля, підривають аграрну техніку. Вони роблять все, щоб знищити наш аграрний потенціал і спровокувати продовольчу кризу не тільки в Україні, а й у світі. І все це вони роблять в країні, яка могла стати одним з найпотужніших аграрних центрів Європи і світу, - заявив президент.

Глава держави також закликав нідерландських парламентаріїв, суспільство та бізнес посилювати санкції проти РФ, закривати порти, припиняти торгівлю та бути готовими якнайшвидше відмовитися від російських енергоресурсів та надати Україні нову зброю.

Війна настільки інтенсивна, російські війська настільки активні, що нам потрібно більше... Нам потрібна зброя, яка допоможе нам зробити безпечним наше небо, з якою можна деблокувати наші українські міста, де Росія влаштовує штучний голод. Нам потрібна така зброя, яка дасть змогу вигнати окупантів із нашої землі: літаки, танки, протиповітряне озброєння, снаряди, ракети тощо, - додав Зеленський.

Нагадаємо, 1 квітня відновлять переговори в онлайн форматі між українською та російською делегаціями. На переговорах у Туреччині Україна оголосила, що потрібно зустрітися лідерам двох країн, проте росія заявила, що для цього потрібно мати більш узгоджений проєкт договору.

Читайте також