Україна збільшить потужність теле- і радіомовлення на окупованому Донбасі

Будуть використовуватися більш потужні передавачі
Україна збільшить потужність теле- і радіомовлення на окупованому Донбасі
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
14 Січня 2021, 16:54
читать на русском

Україна хоче збільшити потужність теле- і радіомовлення на окупованому Донбасі на лінії розмежування.

Про це йдеться в повідомленні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 Сьогодні Нацрада задовольнила прохання Національної громадської телерадіокомпанії України щодо збільшення потужностей передавачів на чотирьох частотах в місті Гірник Донецької області, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Згідно з ухваленим рішенням, будуть використовуватися більш потужні передавачі на таких частотах: 90,7 МГц - "Українське радіо", 95,3 МГц - "Радіо Промінь", 95,7 МГц - "Голос Донбасу", 102,6 МГц - Радіо Культура".

До того ж телеканалу "Перший західний" продовжили ліцензію на мовлення в селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області.

Нагадаємо, що 13 січня уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що секретаріат мовного омбудсмана спільно з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення стежитиме за дотриманням мовного законодавства на телебаченні.

Кремінь заявив, що на телебаченні повинні бути мовні квоти. За його словами, Нацрада доволі часто висуває попередження до певних телерадіокомпаній через те, що велика кількість контенту починається українськими словами "Доброго дня", а потім переважна частина самої програми ведеться іншою мовою. Мовний омбудсман вважає це неприпустимим.

1