Українці хочуть, щоб нардепи отримували мінімальну зарплату

У такому випадку, зазначимо, нардепи на руки отримуватимуть близько 6500 грн
Українці хочуть, щоб нардепи отримували мінімальну зарплату
Верховна Рада Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5616
28 Липня 2022, 08:01
читать на русском

На сайті президента петиція про встановлення рівня зарплатні для народних депутатів на рівні мінімалки вже набрала 25 тисяч голосів. Тепер її повинен розглянути президент Володимир Зеленський.

Інформацію оприлюднено на сторінці електронних петицій президента України.

Електронна петиція №22/143976-еп "Встановити рівень зарплатні всім депутатам України на рівні мінімального окладу" станом на вечір 27 липня набрала 26599 голосів. Тобто її найближчим часом має розглянути Президент України і надати офіційну відповідь

Автор петиції – громадянин Олексій Тіняков. Чоловік переконаний, що під час війни парламентарі повинні відчути ті ж самі негаразди, що й прості люди. Відтак, їм потрібно зменшити заробітну плату, а також скасувати усі доплати і надбавки.

У такому випадку, зазначимо, нардепи на руки отримуватимуть близько 6500 грн.

Зазначимо, 17-18 липня нардепи підняли собі заробітну плату. Парламентарі проголосували проєкт постанови №7561 від 18.07.2022 "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України".

Якщо розібратись у змісті документа, то виходить, що відтепер нардепи отримуватимуть 49 тисяч грн замість 29 тисяч грн.

Водночас спікер парламенту Руслан Стефанчук запевняє, що постанова не підіймає зарплату, а повертає те, від чого нардепи відмовились на початку війни.