Українці мають негативні очікування щодо 2021 року - опитування

Близько 20% вірять, що 2021 року на Донбасі запанує мир
Українці мають негативні очікування щодо 2021 року - опитування
Карантин, коронавірус, українці (фото: УНІАН)
21 Грудня 2020, 13:49
читать на русском

Українці мають переважно негативні очікування щодо розвитку соціально-економічної ситуації в країні у 2021 році та настання миру на Донбасу.

Про це свідчать результати загальнонаціонального репрезентативного опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Лише 15% вважають, що у новому році гривня стане більш стабільною, 25% очікують зростання добробуту, 12% вважають можливим зменшення тарифів. Щодо боротьби з пандемією думки розділилися, 45% українців вважають, що епідемію буде подолано, 46% - що ні, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що негативні очікування українці мають також і щодо настання миру на Донбасу, покращення ситуації з верховенством права та зниження рівня злочинності.

Близько 20% вірять, що 2021 року на Донбасі запанує мир, у покарання корупціонерів вірять лише 10% громадян, стільки ж – у зниження рівня злочинності. Дещо більше, 18%, очікують у 2021 році покращення ситуації зі справедливим правосуддям, - показують опитування.

Читайте також

Значно більше українців вірять у кадрові зміни в органах влади у новому році.

 25% вважають, що у 2021 році можливі дострокові вибори президента, 33% вважають можливими дострокові вибори Верховної Ради, 39% вважають, що імовірною є зміна уряду протягом 2021 році,  - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова, голова Верховної Ради України та мер Києва Віталій Кличко стали лідерами рейтингу довіри українців, обійшовши при цьому президента Володимира Зеленського.

1