Українці можуть їздить до Словенії без карантину

Раніше потрібно було проходити карантин
Важливо
Українці можуть їздить до Словенії без карантину
Словенія (Фото: shutterstock)
1 Жовтня 2020, 16:05
читать на русском

Словенія відмінила 10-денний карантин українським громадянам, якщо у них є негативний тест на коронавірусну інфекцію. Правила працюють від сьогодні.

Про це повідомляє Посольство України в Словенії, 30 вересня уряд цієї країни ухвалив зміни до попереднього рішення про перетин кордону Словенії.

Від 1 жовтня дозволяється в’їзд в Словенію без проходження 10-денного карантину громадянам з третіх країн (у т.ч. України) за наявності негативного результату тесту на COVID-19 (не пізніше ніж за 48 годин), зробленого в установах чи організаціях в країнах ЄС, Шенгенської зони, Словенії або які Інститут мікробіології та імунології Словенії та Національна лабораторія Словенії з охорони здоров’я визнали надійними і які є у переліку Національної лабораторії, - йдеться у повідомленні.

Всі установи для тестів можна подивитися за посиланням.

Читайте також

Також правила перетину кордону та в`їзду в Словенію в режимі постійного оновлення можна відстежувати на веб-сторінці поліції Словенії, та на сторінці уряду Словенії.

Нагадаємо, до 11 жовтня Ізраїль не буде пускати іноземців у країну у зв'язку з новим жорстким карантином через зростання захворюваності коронавірусом.

Заборона не розповсюджується на пасажирів, які прямують на лікування (за умови погодження з МОЗ Ізраїлю) та на дипломатів.