Українці можуть отримати разову допомогу на побутові потреби

Для отримання допомоги лід звернутися до фонду "Карітас Київ"
Українці можуть отримати разову допомогу на побутові потреби
Гроші, гривні / Фото: pixabay.com
15 Жовтня 2022, 20:39
читать на русском

Українці можуть отримати ще одну фінансову допомогу, а саме 620 гривень одноразової допомоги благодійного Фонду "Карітас Київ".

Одноразову допомогу – 620 гривень надає благодійний Фонд "Карітас Київ". Фонд є членом Конференції міжнародної католицької організації Папської ради Cor unum, яка має консультативний статус у ЮНЕСКО та інших організаціях ООН, Ради Європи та Організації африканської єдності та допомагає українцям, які постраждали від російської агресії.

Ця допомога поширюється не лише на переселенців. Адже сьогодні багато українців втратили роботу, і багато родин опинилися на краю фінансової прірви. Тому для отримання такої допомоги немає обмеження щодо статусу громадян. Але, звичайно, її будуть давати найбільш вразливим та нужденним.

Зокрема, одержувачами допомоги на побутові потреби можуть бути такі особи:

  • громадяни, які мають інвалідність першої чи другої групи;
  • самотні люди віком від 60 років;
  • багатодітні сім’ї, в яких виховують трьох та більше дітей. Причому троє дітей мають бути молодше 18 років;
  • особи, які самостійно виховують неповнолітню дитину. Наприклад, це можуть бути одинока мати або батько в такому ж статусі;
  • вагітні та жінки, у яких є діти віком до двох років;
  • люди з тяжкими захворюваннями, у тому числі хронічними, які потребують постійних витрат на лікування.

Насамперед потрібно знати, що ця допомога не щомісячна, її виплачують лише один раз. Тим, хто її хоче отримати, потрібно звернутись безпосередньо до офісу Фонду, оскільки документи на таку допомогу неможливо подати онлайн. Вона не виплачується через "Дію", як багато інших видів допомоги. Ще одна умова: одержувачі такої допомоги мають бути повнолітніми. Особам, молодшим за 18 років, її не виплачують.

Щоб отримати допомогу, потрібно мати при собі такі документи:

  • посвідчення особи;
  • документи, що підтверджують один із перелічених вище статусів;
  • реквізити банківського рахунку у форматі IBAN

Нагадаємо, в Україні можуть спостерігатися затримки з виплатами пенсій і усіх видів соціальних допомог через дефіцит бюджету і технічні затримки Казначейства.

Читайте також