Українці можуть отримати ще одну грошову виплату: хто та скільки

Це стосується найбільш вразливих категорій громадян, які постраждали під час війни
Важливо
Українці можуть отримати ще одну грошову виплату: хто та скільки
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
18 Липня 2022, 15:36
читать на русском

З'явилася ще одна виплата для українців, які постраждали від війни. У разі схвалення заявки можна буде отримувати грошову допомогу у розмірі 2220 гривень на одну людину терміном від 1 до 3 місяців.

Про це повідомляє благодійний фонд "Єдність" за майбутнє".

Виплати проводить запорізький благодійний фонд за підтримки Естонської ради у справах біженців, Міжнародного Комітету Порятунку, Управління ООН з координації гуманітарних питань (UN OCHA) та Всесвітньої продовольчої програми. Допомога надається найбільш вразливим категоріям громадян, які постраждали від наслідків війни.

Хто може отримати виплату

Багатоцільова матеріальна допомога надається на основі оцінки вразливості, яка здійснюється на індивідуальній основі. Оцінка вразливості здійснюється консультантом протягом дзвінка.

Так, заявник має зателефонувати до контакт-центру та озвучити необхідні дані. Після цього буде ухвалюватись рішення щодо надання допомоги. При цьому враховуються наступні фактори:

  • втрата помешкання або його значне руйнування через бойові дії;
  • втрата годувальника в родині;
  • тяжкий стан здоров’я, інвалідність;
  • одинокі мати чи батько з неповнолітніми дітьми;
  • малозабезпечені сім'ї, у яких є неповнолітні діти, новонароджені
  • вагітні жінки та жінки, які годують новонароджених;
  • люди похилого віку.

В яких областях діє програма

Програма доступна для мешканців 15 областей України: Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Житомирської, Київської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Черкаської та Кіровоградської.

Скільки грошей можна отримати

Розмір фінансової допомоги становить 2220 гривень на одну особу у термін від 1 до 3-х місяців (залежить від області проживання заявника).

Максимально допомогу можуть отримувати до п'яти членів родини. Виплата буде перерахована на банківський рахунок, який вкаже заявник.

Як подати заявку на виплату

Подача заявки складається із трьох етапів.

1. На першому етапі заявник звертається до контакт центру за номером: 067-105-28-03. Контакт центр працює щодня з 09:00 до 19:00.

Важливо, що кількість дзвінків на день сягає 300 тисяч, тому на лінії можливі затримки. Якщо охочі отримати виплату проживають на окупованій території, то запит можна також відправити, заповнивши форму.

Під час розмови треба надати відповіді на кілька запитань і повідомити ІНН заявника. Інформація, яку ви надали, залишається конфіденційною. У того ж консультанта можна отримати дозвіл на заповнення заявки на другому етапі.

2. Другий етап – заповнення форми онлайн.

3. Третій етап – рішення щодо отримання виплати та очікування платежу. Час обробки заявки складає близько 5-10 днів. Коли заявку підтвердять, виплата надійде на банківський рахунок особи упродовж 14 днів. Стежити за статусом заявки можна за посиланням.

Якщо ви вже отримуєте допомогу від міжнародних організацій, то у фінансовій допомозі від БФ "Єдність" за майбутнє" вам відмовлять. У майбутньому перелік вразливих категорій та регіонів, де можна буде отримати допомогу, обіцяють розширити.

Читайте також

1